Rosanne Philippens, 23 jaar

Documentary 50 min.
Directors:  Carine Bijlsma
Producer:  Rosan Boersma
Company:  Rosan Productions​
Editor:  Annelotte Medema
Broadcasted by:  NTR Podium

Portret van aanstormend viooltalent Rosanne Philippens. Kort na haar glansrijk afstuderen aan het conservatorium soleert ze in de tournee van het Nederlands Studenten Orkest. Ze spelen het Saint Saëns vioolconcert op tien opeenvolgende avonden in tien plaatsen, met de slotavond in de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.
De film werd gemaakt in het kader van het Wildcard-programma van het Nederlands Fonds voor de Film, waarbij aankomend documentairemakers een vrijbrief krijgen voor een nieuw project. Carine Bijlsma won de Wildcard in 2008 voor haar afstudeerfilm Het geheim van Boccherini, waarin Philippens ook al te zien was. Dat de twee elkaar kennen, is in dit nieuwe portret duidelijk te merken aan de intieme toegang die Bijlsma krijgt. We worden deelgenoot van Philippens’ zelfverzekerdheid op het podium, en haar twijfels daarbuiten: over haar spel, haar viool, haar rol in het orkest en haar relatie met de Italiaanse Emiliano, die in het orkest de dwarsfluit speelt.

Festivals:
Netherlands Film Festival 2010
VIFF Vancouver International Film Festival 2011 Bergamo Film Meeting 2012

Watch Full Film Online

Trailer