Nightshift

Documentary 43 min
Director: Jasper van de Pol
Producers: Jasper van de Pol, Annelotte Medema
Camera: Gijs Besseling, Danny Noordanus, Jasper van de Pol
Sound & Sound Design: Kasper Koudenburg
Editor: Annelotte Medema

Festivals: Eindhoven Film Festival 2018

In de documentaire Nachtdienst volgen we drie karakters tijdens hun nachtelijke werkzaamheden. We zien hoe zij een nacht beleven en hoe er naar hun gekeken wordt vanuit een samenleving waarin overdag werken de norm is. Wat is precies de binding die zij met de nacht hebben? Waarom kiezen zij niet voor een 9 tot 5 baan? En wat heeft het voor gevolgen om vooral ’s nachts actief te zijn?

We volgen Yuri tijdens een wilde nacht op zee als kapitein bij het Loodswezen. We gaan met Antonio naar een feest waar hij als MC de avond host. En we vergezellen Harry tijdens een van zijn laatste nachten voordat hij zijn bakkerij op de Overtoom in Amsterdam noodgedwongen moet sluiten.

Naast deze persoonlijke verhalen is de film een ode aan de sfeer die de nacht kenmerkt en deze zo bijzonder maakt. Nachtdienst neemt je als kijker mee de nacht in, waarin je soms objectief naar de karakters kunt kijken en op andere momenten in de dromerige sfeer van de nacht terechtkomt.

Nachtdienst Trailer:

Nachtdienst Trailer from Anne Medema Film on Vimeo.